Регистрация за FIRST LEGO League състезание – сезон 2012

И през тази година ученици от ТУЕС ще могат да участват в състезанието по роботика FIRST LEGO League, отново след предварително интервю. Участието, заедно с всички пътувания, за момента се покрива от спонсорите. Не е нужно да знаете предварително повече за роботите. Достатъчно е да имате ентусиазъм и желание да се научите.

Състезанието ще се проведе на 17 ноември. Подготовката ще се провежда от август до ноември. Всяка седмица трябва да се събирате минимум по 5-10 часа.

Провежда се в 60 държави, участват около 20 000 отбора. Всеки отбор е 5 до 10 човека на възраст 10-16 години и решава предварително зададени задачи. Задачите стават ясни на 1-ви септември и всеки отбор има минимум 8 седмици, за да ги реши.

Повече за състезанието прези миналата година можете да намерите на http://robopartans.com/2012/01/19/bulgarian_team_on_the_finals/ както и на http://ict-school.org/projects/first-lego-league/. Ето и едно кратко професионално клипче от Финалите в Манхайм – 67 държави 36 отбора. http://swrmediathek.de/player.htm?show=66b72d70-b1a0-11e1-9ffa-0026b975f2e6

Можете да се регистрирате през сайта на Robopartans, долу в дясно в частта FIRST LEGO League. Крайната дата е 20-ти юни. Подгответе се в отбори между 3 и 7 човека. Всеки отбор ще мине през интервю. Интервюто ще се проведе на 21-ви или 22-ри юни. Ще ви бъдат поставени не сложни задачи, които в рамките на час два да решите.

Търсим сериозни хора, с желание да представят страната ни на следващите световни финали. И ако смятате, че легото е за деца, знаете прекалено малко. Участвайте, за да научите повече.

Публикувано в роботика с етикети , , , . Постоянна връзка.