Електронни учебни материали на ТУЕС

Ще бъде много хубаво, ако материалите, които използваме в часовете са достъпни в интернет. Ако всеки от нас има съдържанието в електронен вариант под формата на документ, картинки, видео, презентации, то останалото е лесно.

Вариантите са два.
Имайте предвид, че това са възможно най-улеснените, проверени и работещи варианти. Всеки друг софтуер ще изисква повече ресурс, който няма смисъл да се влага. Може да се използва и moodle, но той за момента е по-сложният вариант.

  1. Използва се сайтът lubo.elsys-bg.org, на който от няколко години с Любо и другите преподаватели по софтуерните предмети качваме материалите, които използваме. Можете да го погледнете на: lubo.elsys-bg.org. Ако имате материали, които искате да качите, достатъчно е да ни пишете, за да ви помогнем. Създаваме ви потребител и всичко става доста лесно
    1. предимства- информацията е достъпна за всеки. Няма ограничение на достъпа. Това е предимство, защото така или иначе сме най-добрите, по-добре другите да се учат от нас и да преподават читави неща. Което е предимство.
    2. недостатъци – не се сещам.
  2. Използва се Google Docs. Можете да качите всичките си материали в Google Docs. Трябва ви единствето Google account, който може да си създадете презhttps://accounts.google.com/SignUp?continue=https%3A%2F%2Faccounts.google.com%2FManageAccount. След това отивате наdocs.google.com и просто качвате информацията си.
    1. предимства – можете да контролирате достъпа до тези документи. Можете да посочвате кой точно има достъп до ресурсите. Начинът на работа е много подобен на начина на работа с Word и Excel.
    2. недостатъци – информацията вероятно няма да е публично видима за други хора освен ако не е изрично посочено.
    Публикувано в Разни с етикети , . Постоянна връзка.