OpenEDU 2013 – ученици в БАН

Писмото е отдолу:

Регистрацията е на https://docs.google.com/forms/d/1X9ekHzErCu-hERrIfrk95eD2mBHGRXXRZIkHIdoJiEM/viewform

Събитието е безплатно. Регистрацията е до Неделя 26-ти май.

Здравей, Кирил,

Както говорихме, ръководя проект за отворено образование. Инициативата се казва „OpenEDU 2013 – Училище за живота“ и е под патронажа на вицепремиера Деяна Костадинова. Идеята е, в рамките на месец май, ученици да излязат от класните стаи и да видят на практика това, което учат. Сферите са бизнес, наука, изкуство и спорт, като в науката фокусът пада върху технологиите, работно заглавие „джаджи“.

Повече информация можеш да намериш на сайта –до момента имаме потвърдени около 200 събития в рамките на месеца, договаряме още до края на месеца. Качили сме снимки от някои от тях:http://www.openedu.bg/openedu/.

Имаме предложение за посещение на ученици в Института по физика на твърдото тяло, БАН, на 31 май. Темата е супер интересна – „Лазери и приложения – Лазери в археологията“. Учени ще разкажат на учениците с какво се занимават, подготвили са демонстрации, така че срещата да е по-интерактивна. Основната идея е ученици с технически профил да могат да разгледат технологиите, да научат любопитни неща как се правят изобретения в България.

Запазвам две групи – в 11ч и в 12ч, от около 20-25 човека всяка. Моля те за списък с имената на  учениците до понеделник към обяд, за да мога да потвърдя на колегите от БАН.

Благодаря предварително и оставам на линия!

Публикувано в Разни с етикети . Постоянна връзка.