Допълнителна практика на изпитите по СУБД за випуск 2014

Випуск 2014 ме разочаровахте!

Поправка измислих начин как да направим. Всъщност поправката е една и тя е от 12-ти до 19-ти. Това, което измислих е как може да получите допълнителна възможност да предадете задача. Не е задължителна, разбира се. Който пожелае.

Може да участва всеки, който реши поне 11 различни задачи генерирани от скрипта за генериране на задачи, наличен на

https://github.com/thebravoman/elsys-db-practices/tree/master/generate_exams

Тези 11 задачи трябва да са къмитнати в

https://github.com/thebravoman/elsys-db-practices/tree/master/exam_2014/after_exam_homeworks

Обръщам внимание, че папката е after_exam_homeworks. В нея правите папка firstname_lastname_klass_number и вътре в нея къмитвате 11-те задачи. Всяка в собствен архив.

В архива трябва да има

  • условието на задачата, която решавате
  • sql заявките
  • два експорта на базата

Краен срок за предаване на 11-те задачи е понеделник, 14 април, 20:00. За да предадете ви трябва достъп до репозиторито. До събота вечерта в 20:00 трябва да сте поискали достъп до репозиторито, за да можете да къмитнете задачите като ми пишете писмо на k.mitov@robopartans.com и посочите потребителското име в github, за което искате достъп. След това няма да имам достъп до Интернет, за да ви давам достъпи до репозиторито. Всеки къмитва през своя профил.

Хората предали 11 задачи до 14 април, 20:00 получават възможност за допълнителна практика (да не я наричаме поправка, защото поправката е от 12 до 17 май), която ще се проведе някой ден в 19:00 Eastern Time Zone (UTC-05:00), което е към 2-часа през ноща в България. Целта на допълнителната практика е да симулира нощна смяна за ИТ поддръжка и трябва да решите проблем с база, случил се на клиент в Ню Йорк, малко след края на техния работен ден. Ще имате отново половин час от получаването на задачите, до къмитването им в репозиторито.

Ако незнаете дали да участвате на допълнителната практика, защото незнаете дали задача ви е правилна, оценете я честно с още няколко съученика, чрез оценяването посочено на http://lubo.elsys-bg.org/databases/2013-2014/ и така ще разберете дали да участвате.

Успех.

Публикувано в СУБД с етикети . Постоянна връзка.

Един коментар по Допълнителна практика на изпитите по СУБД за випуск 2014

  1. Валентин Кирилов каза:

    Ехааа не знам хубаво или лошо е това с поправката в такъв интересен час. На мен ми изглежда доста добре идеята и има добра практическа насоченост, но спрямо натоварения график на 12 клас не знам как ще им се отрази.

    Г-н Митов, как точно избрахте ученик да направи 11 решения, за да се яви на поправка?

Коментарите са затворени.