Software Engineering first term evaluation

The evaluation is at the bottom of the course page for 2014-2015

http://lubo.elsys-bg.org/software_engineering/

I urge you to comment below the Course Page, but you have to

  1. make an argument
  2. back it up with facts and considerations
  3. suggest an improvement
Публикувано в Технология на програмирането. Постоянна връзка.

14 коментара по Software Engineering first term evaluation

  1. Борислав Русинов каза:

    Оценката от тест 3 може ли да бъде обсъдена в час? Защото искам да обсъдим грешките от теста и последиците ѝ.

  2. Борислав Русинов каза:

    И съответно моята оценка, защото тя зависи от тест 3. Разбирам си грешката, че ще е важна, ако я допусна в бъдеще. Но проблемът е, че съм допуснал грешка от невнимание, нищо друго.

  3. Борислав Русинов каза:

    Грешката ми на тест 3 е изключително глупава. Допусната от невнимание, заради миг отнесеност. Тази грешка може да коства много в бъдеще, ако работим някъде във фирма. Разбирам защо е отбелязан като грешен теста. Но тази грешка сваля изключително много в случая оценката ми. Грешка, която от миг невнимание, „човешка грешка“ коста толкова много. Тук става въпрос за училище и ние се учим, трябва да знаем как ще повлияят грешките ни, ако ги допуснем в живота след това(нашата професия). Заради това питам- разбирам си грешката, отново казвам че няма друг виновен освен самият аз, но може ли в този момент да ми бъде простена, поради факта че е най-важното контролно и най-голяма тежест носи? Благодаря за това, че ми давате шанс да обясня моята гледна точка.

  4. Борислав Русинов каза:

    Пиша този коментар, защото не знам дали съм покрил 3-те условия,с предишните 3 коментара които написах.
    Грешката ми на тест 3 е меко казано глупава. Обърках името на файла си, който пратих, а именно resumablesession_spec.rb вместо resumable_session_spec.rb. Вие казахте още в началото на часа, че скрипта Ви проверява за поне една долна черта, но моето име не отговоря. Склонен съм да твърдя, че там ми е грешката, защото всички други които са имали моята задача са го кръстили resumable_session.
    Грешката си е моя, моя е вината. Миг на невнимание при качването на файла. Тази грешка, най-вероятно, би ми попречила, ако в бъдеще, когато работя някъде я допусна. Ние сме в училище, където се учим на нещата от нашата професия и затова какво ще ни трябва за времето, след него.
    Затова моля, ако може тази грешка да ми бъде „опростена“(не знам дали е точната дума). Под „опростена“ имам предвид- да стартирате файла и да видите резултата. Ако не покривам нужните 15 % coverage, да ми бъде написана 0. Ако обаче ги покривам, дали може да ми бъде счетено контролното за вярно, тъй като единствената грешка е допусната от невнимание. Допуснал съм човешка грешка, не грешка от незнание. Не се оправдавам с нея, не искам да бъда грешно разбран. Ще се поуча от грешката си. Вече го направих и следващият път ще проверявам, ако трябва 10 минути името на файла си, или въобще на това което правя, защото осъзнавам какво може да последва.
    Благодаря за това, че ми давате възможност да изразя своята гледна точка по въпроса и да направя коментар.
    С уважение,
    Борислав Русинов, 11 А

    • kmitov каза:

      Въпроса:
      1. Върху какво според вас бе второто провеждане на тест 3? Каква бе неговата цел – (подсказка: не бе върху това дали можете да напишете тест с 15% coverage)?

  5. Николай Михайлов каза:

    Здравейте, оценяването е ок като изключим няколко неща:
    На 16-то домашно сте дали по 2 точки на хора които produce-наха задачи които бяха почти невъзможни за проверяване, като от друга страна условията на задачите бяха още по-безумни ..
    На доста хора 17-то и 18-то домашно не е проверено..
    Моето предложение е след като тест 2 се счита за невалиден, да отпаднат и домашните свързани с него, както и да се обърне по-голямо внимание на 18-то домашно, защото едва ли не това е нещото с което сме се занимавали през по-голямата част от срока.
    С уважение,
    Николай Михайлов 11б клас

    • kmitov каза:

      Има логика. Има логика. Дори си мислех да го направя. Сега ще го пробвам и да видим какъв е резултатъ.

      17-то и 18-то съм записал тези които ми дадоха резултат, не че не са проверени.

  6. Iosyf Saleh каза:

    On homeworks:

    16- you have written that my teammates got a point because of the well generated tests, but not me, even though the homeworks are the same.The problem is that I didn’t name my folder correctly. It’s my fault this happened. Even so i would like to ask of you to parden this and give me the 2 points.
    17/1-Our homework uses a gem called „simular text“. That is why it gives you false as a result, if the gem were installed while running the program it would give the true results. Please consider installing the gem and re-evaluating our homeworks work.
    25-my homework is named with a .rb at the end. Allow it to be changed to .patch and re-evaluated.

    Marked as 16/2 in the marks for the end of the 1rst semester list. My teammates have 2 points. While I seem to have 0. I may have made some sort of mistake while posting the homework in github,(posting an old verison of the homework).

    Request on test 3:
    -Please allow students to make a 3rd try on this test if possible.((proposition)evaluating it at 1 point)

  7. Iosyf Saleh каза:

    До-покриване на изискванията на предходния коментар:

    -За подобрене на системата:

    -За в бъдеще предлагам да се направи следното:( С позволението на учителя в края на годината да се направи списък, с хората и малките грешки които са допускали в края на годината, да им се дадат точките от задачите, ако грешките под въпрос са били близо до незначителни(От сорта на грешни име на файла който е събмитнат).)

    -3-ти опит на 3рия тест за 50% от оригиналната отценка.

    • kmitov каза:

      Кое е малка грешка? Сбъркано име на файл ако е малка грешка, сбъркано име на променлива колко голяма е. Сбъркан резултат несортиран в правилният ред колко голяма е.

      Кои са малките и незначителни грешки и какво е правилото ни по което ги избираме.

  8. Стефан Радев каза:

    Пиша във връзка с домашната ми от class024_homework. Искам да попитам, защо имам 0ла точки на нея, защото аз я проверих и помолих няколко от съучениците ми да я проверят отново и установихме, че няма никакви съществени грешки, които да са причина за това.

    • kmitov каза:

      Записах 1 но домашното е грешно. Трябваше да се подготви patch а не просто да се прати файла

  9. Velislav Kostov каза:

    Лично се разочаровах при вида на оценката си, до голяма степен я отдавам на това, че не съм отдели нужното време да се усъвършенствам докрай ! Но смятам, че третият тест беше твърде висока летва за прескачане тъй като в час не сме анализирали как работят gem-овете от страна на това, че виждайки клас, който унаследява други 10 и съдържа делегати, това ме демотивира тъй като не мога да тествам дали работи правилно, нещо което не знам как функционира. Но това е мое мнение. :)

    • kmitov каза:

      Да. Имам логика в това. Упражнението и експериментът тук бе върху това и колко бързо ще влезнете неизползван гем.

Коментарите са затворени.