Контролно по ПО за 10-ти клас

Контролното ще представлява една задача – писане на код. Времето за задачата ще бъде 40 минути.

Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

3 коментара по Контролно по ПО за 10-ти клас

  1. Филип Пепегов каза:

    Ако контролното ще представлява само една задача , 100% тя ще е на части и овъртяна около материала ,който сме взели до сега. Този коментар го пиша часове преди страшния съд ,за да изкажа мнението си. След теста ако има възможност ,ще пусна още един. Та за задачата. От това,което ми беше казано, тя ще е разбита на части. Обаче ,ако е дълга ,не смятам ,че 40 минути ще са ни достатъчни.
    Прекарах известно време в СофтУни, не искам да ги намесвам ,но там имахме по час и 20 минути за една задача. Става дума за първия изпит(programming basics).
    Ако задачата е за 40 минути предполагам ,че ще е достатъчно лесна, за да се измисли като код от учениците. Пак казвам,че това си е мое лично мнение.

    • Николай Банкин каза:

      Здравейте,

      Информацията, която е достигнала до Вас е вярна – имате 1 задача и тя е разбита на подзадачи – от една страна, за да имате малко насока, от друга, за да може да решите част от цялото нещо (не да има 2 или 6, ами възможност да се изкара всякаква оценка в зависимост от направеното). Това, което не е достигнало до Вас е, че давахме по 50 минути за работа на вашите съученици – ние смятаме, че човек, който знае материала и мисли последователно и логично не би трябвало да има проблем да реши задачата за 50 минути.

      Аз също като Вас съм прекарал известно време в СофтУни, като студент и като лектор. Задачите на Programming Basics са с различна трудност т.е. трудно може да се каже, че имате по час и двадесет минути за задача, тъй като има задачи, чието решаване отнема 15 минути и такива, които отнемат 30-40 чисто време, за да се напише кодът за задачата. При нас е аналогично, само че вместо отделни задачи имаме отделни подзадачи. Те са доста по-малки по обем спрямо тези от Programming Basics, съответно имате и по-малко време за всяка подзадача.

      Ще се радваме да чуем Вашето мнение (както и това на Вашите съученици) и след контролното, за да разберем как сме се справили ние.

      Надявам се съм бил изчерпателен :)

      Поздрави,
      Николай Банкин

  2. Филип Пепегов каза:

    Здравейте,тъй като казах ,че ще напиша и коментар след контролното,ето го и него.
    Да си призная мнгото съм изнервен, защото в къщи я реших за около половин час задачата,а на теста ми отне 50 минути ,само да направя два вложени цикъла.
    Напрвао излагация. Незнам какво да кажа,просто срам. Тя задачата си беше елементарна.
    Ама каквото било ,било. Ставаш ,отръскваш се и продължаваш напред.
    Сега разбирам какво са се опитали да кажат учителите през цялото това време. „Опитай се сам“. Незнам защо дори са ескалирали нещата в другите паралелки.

Коментарите са затворени.